×

Bitlis’te 1. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası 400 Bin TL Ödülle Başladı

Bitlis, uluslararası satranç turnuvasına ev sahipliği yapıyor. Türkiye dahil 10 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı 1. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Bitlis Eren Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda büyük bir coşkuyla başladı.

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen turnuva, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı. Turnuvanın ilk hamlesi, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Nurdoğan Oto tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, satrancın strateji geliştirme, analitik düşünme ve zeka testi açısından önemli bir oyun olduğuna dikkat çekerek, “Satranç sadece bir oyun değil, bir yaşam becerisi. Bu turnuva ulusal ve uluslararası düzeyde satrancın yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır. Bitlis Eren Üniversitesi olarak bu tür etkinliklere desteğimiz devam edecek,” dedi.

Turnuva, 6 gün boyunca devam edecek ve kazananlara 400 bin TL ödül dağıtılacak. Elmastaş, organizasyonun büyük emeklerle gerçekleştirildiğini vurgulayarak, emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

 
Kaynak: