×

Bitlis Merkezli, Tatvan ve Ahlat’ta Eş Zamanlı Uyuşturucu Operasyonu: 9 Kişi Tutuklandı

Bitlis merkezli, Tatvan ve Ahlat ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9 şüpheli tutuklandı. Operasyonda uyuşturucu maddeler ve silahlar ele geçirildi.

Bitlis merkez, Tatvan ve Ahlat ilçeleri ile Burdur'da düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, operasyonun Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 8 Ekim 2024 tarihinde Özel Harekât Timleri desteğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, uyuşturucu madde imalatı, kaçakçılığı ve kullanımına karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Operasyon sonucunda Bitlis Merkez’de 2, Tatvan’da 5, Ahlat’ta 1 ve Burdur'da 1 olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 142,4 gram metamfetamin, 55 adet uyuşturucu hap, 1 adet yarı otomatik tüfek ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca dosya kapsamında 22 kişiye de işlem yapıldığı bildirildi. Operasyonun, bölgedeki uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vurduğu ifade edildi.

 
Kaynak: